Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Evert Kwok Pop-up store in Amersfoort

Evert Kwok pop-up

In de maand december is Amersfoort een winkel rijker: cartoonistenduo Evert Kwok bestiert tot en met kerstavond een pop-up store aan de Oude Fabriekstraat 14 in De Nieuwe Stad. Ze verkopen hier miniboekjes voor 3FM Serious Request, exposeren canvassen die voor Serious Request worden geveild en verkopen daarnaast hun nieuwste boek en de nieuwe Evert Kwok scheurkalender.

Sinds een aantal jaren bevindt de werkplek van Evert Kwok zich boven de Prodentfabriek in De Nieuwe Stad. Vanuit deze locatie bedenken Eelke de Blouw en Tjarko Evenboer hun woordgrappen en runnen ze hun eigen uitgeverij en webshop. Toen er een ruimte direct aan de Oude Fabriekstraat tijdelijk vrij bleek te komen zag het duo zijn kans schoon om naast een webshop ook tijdelijk een fysiek winkeltje uit te baten en tegelijk iets te doen voor 3FM Serious Request, dat in dezelfde periode in De Nieuwe Stad plaats vindt.

Speciaal voor 3FM Serious Request maakten de Blouw en Evenboer een miniboekje met hun beste muzikale woordgrappen. De volledige opbrengst van het boekje, dat 5 euro kost, gaat naar Het Vergeten Kind, het doel waar Serious Request dit jaar voor in actie komt. Daarnaast zijn in de pop-up store drie unieke canvassen te bewonderen die verkocht worden aan de hoogste bieder. Ook deze opbrengst komt geheel ten goede aan Het Vergeten Kind.

Naast het miniboekje en hun nieuwe uitgaven zijn er tal van andere Kwok-items in de pop-up store te vinden. De winkel is (op enkele uitzonderingen na) op werkdagen te bezoeken tussen 9:30 en 11:30 en tussen 13:30 en 15:30. De actuele openingstijden zijn te vinden via kwok.shop/popup

SHOP