Het nieuwe gourmetten

Mis jij bij dat eeuwige gourmetten ook een beetje spanning en avontuur?
Hier 8 tips voor het nieuwe gourmetten! 

1. GOURMETROULETTE

Zet een gourmetpannetje bovenop de plaat en draai hem rond. Degene naar wie het steeltje van het pannetje wijst moet 3 seconden met zijn vlakke hand op de plaat. Hilariteit verzekerd! 

2. GOURMETPINGPONG

Span een netje over je gourmetstel, pak 2 gourmetpannetjes en een emmer cherrytomaatjes en pingpongen maar!   

3. ONDERWATERGOURMETTEN

Neem je gourmetstel mee naar een binnenzwembad en maak er een gezellige avond van in badkleding. Je moet wel van zeer ‘rare’ gebakken vlees houden. 

4. LENNY KUHRMETTEN

Bak je vlees terwijl je verplicht ‘De Troubadour’ zingt. 

5. GOURMETSTOELENDANS

Zorg dat er altijd één gourmetpannetje minder is dan dat er gasten zijn. Zet ‘All I Want For Christmas’ van Mariah Carey op (of ‘Tuintje in mijn hart’ van Jan Smit) en loop met z’n allen rondjes om het gourmetstel heen. Degene die wanneer de muziek stopt geen pannetje bemachtigd heeft, is af. Ga door totdat er maar één iemand overblijft of iemand struikelt over het snoer van het gourmetstel. Alleen de winnaar mag eten, de rest kijkt toe. 

6. GOURMETVASTEN

Er wordt al veel te veel gegeten in de kersttijd. Geef het goede voorbeeld en organiseer een avondje Gourmetvasten met je vrienden. Het idee is simpel: je koopt géén vlees (of vleesvervangers) in en zet het apparaat niet aan. Gezellig kletsend eten jullie niets. Rammel wel af en toe met de pannetjes voor de sfeer. Voordelen: je komt niet aan en er hangt de komende weken geen smerige lucht in je huis! 

7. NIJNTJE-GOURMETTEN

Eet konijnenvlees en zing ‘Nijntje, lief klein konijntje’. Tip: Ook leuk voor peuters! 

8. GOURMETHAPPEN

Eet het gebraden vlees direct van de hete plaat, met je handen op je rug gebonden.