5 redenen waarom Sinterklaas een HOAX is!

Ieder jaar komt de stoomboot van Sinterklaas aan in ons land. Samen met zijn Pieten brengt hij kinderen de meest schitterende cadeaus. Maar is dat wel zo?!? Wij hebben de officiële lezing naast de harde feiten gelegd, en kunnen niet anders dan concluderen we massaal voor de gek gehouden worden! Er is sprake van een ENORM complot: de overheid en de media houden de WAARHEID OVER SINTERKLAAS angstvallig weg bij het grote publiek!!  Hier de 5 redenen waarom Sinterklaas een HOAX is!!

Sinterklaas van Myra

REDEN 1: SINT NICOLAAS IS AL IN DE VIERDE EEUW OVERLEDEN!! 
Volgens de encyclopedie werd Sint Nicolaas omstreeks het jaar 280 na Christus geboren. Zijn woonplaats was Myra in het huidige Turkije, en niet Spanje, zoals ons tegenwoordig wordt voorgehouden. Zelfs als we die grove feitelijke onjuistheid links laten liggen, dan nóg is het ongeloofwaardig om te geloven dat de Sint nog zou bestaan, aangezien hij dan al een leeftijd van ca. 1665 moet hebben! Maar nu komt de belangrijkste onthulling: Sint Nicolaas is halverwege de vierde eeuw na Christus OVERLEDEN(!). Beetje vreemd, niet? Maar blijf lezen, want het wordt nog gekker.REDEN 2: SINTERKLAAS VERSCHILT CONTINU VAN GEDAANTE 
Een tweede zwaarwegend argument vinden we in van het uiterlijk van Sinterklaas. Links een foto van Sinterklaas uit de periode tot 1985, de middelste foto van 1986 tot 2010, en de foto rechts vanaf 2010. BIZAR is het niet?

Gezichtherkenningssoftware heeft aangetoond dat de gelaatskenmerken op deze drie foto’s op meer dan 280 essentiële punten verschillen. Sommigen verklaren dit aan de hand van plastische chirurgie – ten slotte zijn mensen als Linda de Mol of Patricia Paaij ook plotsklaps van uiterlijk veranderd. Maar dat argument faalt, want let op: wanneer we foto’s van Sinterklaas naast elkaar leggen van intochten uit het hele land, dan zien we een collectie compleet verschillende gezichten!!

Kortom: vergelijking van foto’s van de Sint toont aan dat Sinterklaas wel duizend verschillende gezichten lijkt te hebben. De enige houdbare conclusie is dat de persoon die wij Sinterklaas noemen ‘gespeeld’ wordt door honderden tot duizenden verschillende mannen. Laat dat even goed tot je door dringen: gespeeld wordt. Doorgestoken kaart dus!1!

REDEN 3: SINTERKLAAS KAN ONMOGELIJK HEEL NEDERLAND BEZOEKEN!
Nederland telt zo’n 246.000 straten. In die straten wonen miljoenen gezinnen: zo waren er op 1 januari 2013 maar liefst 7,57 miljoen huishoudens. Sinterklaas zou met de hulp van een handjevol pieten in één avond heel Nederland doorreizen (over de daken, zelfs, mét paard) om deze miljoenen huishoudens hun presentjes af te leveren – iets wat vaak zelfs gepaard gaat met deurbonzen en pepernootsmijten. Als dit werkelijk zo zou zijn, dan zou de Sint zich voort moeten bewegen met een snelheid hoger dan die van het licht . Beslis zelf maar hoe geloofwaardig dat is!!

Dan is er nog de kwestie van de intochten: Sinterklaas komt op hetzelfde moment op honderden plaatsen in Nederland aan. Dit betekent dat de Sint niet alleen alomtegenwoordig moet zijn, maar zelfs zichzelf in meerdere gedaantes moet kunnen opsplitsen!

REDEN 4: IEDER LAND HEEFT ZIJN EIGEN SINT
Nederland is niet het enige land waar de Sint zijn filantropische driften welig laat tieren. Talloze andere landen hebben hun ‘eigen versies’ van Sinterklaas. Zo bezoeken sterk op Sinterklaas gelijkende sujetten Frankrijk, Bulgarije, Italië, Oekraïne, Tsjechië en talloze andere Europese landen. Stel jezelf eens eerlijk de vraag: hoe geloofwaardig is het dat al die landen hun eigen belachelijk oude baardmannen hebben die cadeaus komen strooien in december? Is er soms een speciaal ras van extreem bejaarde hobbyfilantropen op Planeet Aarde? Natuurlijk niet. De verklaring is simpel: we worden be-don-derd.

REDEN 5: ALLES WIJST EROP DAT SINT EN PIET GEWOON VERKLEDE BURGERS ZIJN
Een samenzwering als dit zou geloofwaardig kunnen zijn wanneer het goed uitgevoerd zou worden, maar de werkelijkheid is dat de samenzweerders buitengewoon slordig opereren. Onderstaande foto lekte enkele jaren geleden uit (geen photoshop!)

Foto: Babs Hermsen

Wat zien we hier? Juist. Een Zwarte Piet met blanke billen. We hebben het nagevraagd bij een bioloog aan de TU Delft en kregen bevestigd wat wij al dachten: dit is genetisch gezien absoluut onmogelijk. Nou hebben sommige die-hard-believers geopperd dat deze Piet pigmentloze vlekken moet hebben gehad of aan de huidaandoening vitiligo zou lijden. Dat zou een goed argument kunnen zijn wanneer dit een incident zou zijn. Helaas zijn er honderden goed gedocumenteerde verhalen van mensen die de maskerade van Sint of Piet toevallig doorzagen.

Hier komt bij dat Sint en Piet verdacht goed Nederlands spreken voor mensen die het overgrote deel van het jaar in Spanje wonen. Pieten en Sinten uit Amsterdam spreken regelmatig met Amsterdamse tongval, in Groningen of Friesland opererende Pieten/Sinten spreken Gronings of Fries en in Limburg opererende Pieten/Sinten praten volstrekt onverstaanbaar. Allemaal wel erg toevallig, niet? Zeker als je weet dat deze Pieterbazen het hele jaar in Spanje zouden verblijven!

EINDCONCLUSIE – EEN ONGEMAKKELIJKE WAARHEID
Eigenlijk is het heel simpel: de feiten tonen onomstotelijk aan dat het Sinterklaasfeest zoals het ons wordt voorgesteld, doorgestoken kaart is!! Het officiële verhaal faalt op alle essentiële punten! 
Alles wijst erop dat we te maken hebben met en nietsontziende samenzwering op de hoogste niveau’s die er alles aan doet de mythe van Sinterklaas in stand te houden in Nederland en talloze andere Europese landen – waarschijnlijk om het volk onder de duim te houden. De Romeinse keizers kenden dit principe van ‘panem et circenses’ (brood en spelen) al: hou het domme volk zoet met welvaart en vermaak, en ze worden makke schaapjes. 
Nederland, word wakker! Het Sinterklaasfeest is niet alleen een grote zwendel, maar zelfs met een groot complot!!! Alles voert feitelijk terug op één conclusie, als is het misschien niet de conclusie die je wilt horen: SINTERKLAAS IS EEN HOAX.

Evert Kwok Scheurkalender 2024

Lees ook: