Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Throwback: Twelftal WK 2014

10 jaar geleden, toen Twitter nog leuk was en je gewoon nog zelf moest photoshoppen in plaats van AI een prompt te voeren, maakten we tijdens het WK 2024 onderdeel uit van het #TWELFTAL. Onder deze gezamenlijke hashtag maakten we met een groep Twitteraars elke wedstrijd van het Nederlands Elftal grappen, grollen en photoshopjes op Twitter en andere social media kanalen. Hieronder een Throwback naar dit toernooi!

De basisopstelling.Nederland – Spanje
Het begon natuurlijk allemaal met de legendarische wedstrijd tegen Spanje.


Kijk de samenvatting hier terugDeze visual werd de volgende dag door tal van media opgepikt, tot en met het 20u journaal aan toe.Voor de wedstrijd tegen Australië namen we Ayers Rock onder handenDe wedstrijd eindigde in een 2-3 overwinning voor Nederland.
Daarmee wist Australië zich niet te koalificeren voor de achtste finales.De laatste groepswedstrijd was tegen Chili…en eindigde in een 2-0 overwinning voor Nederland.

In de achtste finales was Mexico de tegenstander.
Oranje maakte in de 88ste en 94ste minuut de 1-1 en 2-1 (door een dubieuze penalty).

In de kwartfinale tegen Costa Rica bleef het in de reguliere speeltijd 0-0 en wonnen we na strafschoppen.

In de halve finale was Argentinië de tegenstander.

Helaas was de halve finale het eindstation voor Nederland: na opnieuw een 0-0 verloren we ditmaal de strafschoppenreeks.

We wonnen nog wel de troostfinale met 3-0 van Brazilië.Jammer van die halve finale, maar al met al een heerlijk (helder) toernooi!SHOP