Uitgeverij Banaan presenteert eerste boekuitgave
PERSBERICHT

Cartoonisten Tjarko Evenboer en Eelke de Blouw, beter bekend onder hun gezamenlijk pseudoniem Evert Kwok, presenteren deze week hun eerste eigen boekuitgave. Na 14 boekuitgaven bij diverse uitgeverijen neemt het duo het heft in eigen handen met de heruitgave van het Evert Kwok Vakantieboek 1.

In 2019 zetten de cartoonisten de eerste stap naar een eigen uitgeverij met de eerste Evert Kwok Scheurkalender, in eigen beheer. De kalender werd een grote hit: nog vóór Sinterklaas was het duo door de voorraad heen. Om hier in 2021 een goed vervolg aan te geven, sloten de auteurs zich in 2020 als Uitgeverij Banaan aan bij uitgeverscluster de Vrije Uitgevers. De eerste uitgave als Uitgeverij Banaan, de Evert Kwok Scheurkalender 2021, werd gelijk een groot succes: ondanks een verdubbelde oplage was ook deze voor het einde van het jaar uitverkocht.

De 2e uitgave van Uitgeverij Banaan is er dus eentje waar niet in gescheurd hoeft te worden: de heruitgave van het uitverkochte Evert Kwok Vakantieboek. Een vakantieboek zoals een vakantieboek hoort te zijn: bomvol strips, cartoons, puzzels, woordgrappen en andere ongein. Berucht is de woordzoeker met 26x het woord ‘banaan’ en alleen de letters A, B en N. Verder vind je in het boek diverse cryptogrammen en kruiswoordpuzzels, een aantal kleurplaten, ‘hoe en wat in het Spaans’ en natuurlijk een grote lading gortdroge oneliners, cartoons en strips.

Het Evert Kwok Vakantieboek 1 is gemaakt voor volwassenen, maar biedt vermaak voor jong en oud. Het boek telt 80 pagina’s en is voor 9,95 verkrijgbaar via de (online) boekhandel of in de eigen webshop van Evert Kwok, www.kwokshop.nl.  

Bekijk de website van Uitgeverij Banaan voor de andere uitgaven die op de planning staan: